Zondag 15 juli 2018 Rondleiding in en rondom De Glazen Boerderij in Schijndel

28 mei 2018 (maandag)

Zondag 15 juli om 14.00 uur organiseert VVV Schijndel een rondleiding in en rondom De Glazen Boerderij voor individuele deelnemers.
 
Deelname kost € 10,-- per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis. Graag van tevoren reserveren bij de VVV, Pompstraat 17 in Schijndel. Telefoonnummer: (073) 549 22 76 of e-mail: bkeetels@meierijstad.nl De rondleiding gaat door bij minimal 6 personen. Zaterdag 14 juli, einde van de middag, wordt besloten of de rondleiding doorgaat.
 
De Glazen Boerderij

De Glazen Boerderij, van architect Winy Maas (MVRDV), is in januari 2013 geopend. Op de gevel en het dak, die helemaal van glas zijn, bevindt zich een print van de gemiddelde Schijndelse boerderij. De Glazen Boerderij toont de wisselwerking tussen heden en verleden; de historische inspiratiebron wordt zichtbaar als modern, glazen gebouw. Door de schaalvergroting van het gebouw ontstaat een vervreemdend en verrassend effect. Dit marktgebouw met een totaal oppervlak van 1.600 m2 bevat winkels, een restaurant, een ijscafé, een wijnbar, kantoren en een wellnesscentrum.
 
Rondleiding met gids
In de koffiecorner van VVV/Museum Jan Heestershuis wordt door Frans van de Veerdonk een presentatie gegeven over de totstandkoming van De Glazen Boerderij.Aan bod komen o.a. het printproces, de leuke details die te vinden zijn op de glazen panelen en welke creatieve foefjes de fotograaf, Frank van de Salm, heeft toegepast in de print. Aan de hand van een maquette van de Glazen Boerderij wordt uitleg gegeven over de verschillende printlagen die zijn toegepast. En waarom is de boerderij 1,6 keer zo groot als een gemiddelde Schijndelse boerderij?
 
Daarna wandelt de gids met de groep naar de Markt. Daar volgt een  rondleiding rondom De Glazen Boerderij en men bezoekt de centrale hal. U heeft hier van binnenuit, tot in de nok van het dak, een prachtig zicht naar buiten. Deze ruimte is normaal niet toegankelijk voor publiek.
 
Museum Jan Heestershuis
Van tevoren óf na afloop kunt u de tentoonstelling in het Museum Jan Heestershuis bekijken. Entree is inbegrepen.
 
Boek en ansichtkaarten
In de VVV is een informatiehoek ingericht en zijn gadgets, ansichtkaarten, bouwplaat en het boek over De Glazen Boerderij te koop.
 
Informatie
De presentatie is in de VVV/Museum Jan Heestershuis, Pompstraat 17 in Schijndel.
T:(073) 549 22 76,  I: www.vvvschijndel.nl  en www.deglazenboerderij.com

Bestanden: 

BijlageGrootte
Image icon De Glazen Boerderij (2016-09).jpg2.53 MB
© 2019 De Glazen Boerderij