Zondag 4 september Rondleiding in en rondom De Glazen Boerderij!

10 aug 2016 (woensdag)

Rondleiding in en rondom De Glazen Boerderij  
Zondag 4 september om 14.00 uur organiseert VVV Schijndel een rondleiding in en rondom De Glazen Boerderij voor individuele deelnemers, met na afloop een ijsje in Nico's Ijscafé in De Glazen Boerderij.
 
Aanmelden
Deelname kost € 10,- per persoon. Minimaal aantal personen: 6 deelnemers (zaterdag 3 september wordt beslist of de rondleiding doorgaat). Graag van tevoren reserveren bij de VVV, Pompstraat 17 in Schijndel. T: (073) 549 22 76 of  E:  bkeetels@schijndel.nl
 
De Glazen Boerderij
De Glazen Boerderij, van architect Winy Maas (MVRDV), is in januari 2013 geopend. Op gevel en het dak, die helemaal van glas zijn, bevindt zich een print van de gemiddelde Schijndelse boerderij. De Glazen Boerderij toont de wisselwerking tussen heden en verleden; de historische inspiratiebron wordt zichtbaar als modern, glazen gebouw. Door de schaalvergroting van het gebouw ontstaat een vervreemdend en verrassend effect. Dit marktgebouw met een totaal oppervlak van 1.600 m2  bevat winkels, een restaurant, een IJscafé, kantoren en een Wellness centrum.
 
Rondleiding met gids
In de koffiecorner van VVV/Museum Jan Heestershuis, wordt door Rolf Bröring een presentatie gegeven over de totstandkoming van De Glazen Boerderij.  Aan bod komen o.a. het printproces, de leuke details die te vinden zijn op de glazen panelen en welke creatieve foefjes de fotograaf, Frank van de Salm, heeft toegepast in de print. Aan de hand van een maquette van de Glazen Boerderij wordt uitleg gegeven over de verschillende printlagen die zijn toegepast. En waarom is de boerderij 1,6 keer zo groot als een gemiddelde Schijndelse boerderij? Daarna wandelt de gids met de groep naar de Markt. Daar volgt een  rondleiding rondom De Glazen Boerderij en men bezoekt de centrale hal. U heeft hier van binnenuit, tot in de nok van het dak, een prachtig zicht naar buiten. Deze ruimte is normaal niet toegankelijk voor publiek.
 
Museum Jan Heestershuis
U mag ook vooraf of na afloop van de rondleiding de expositie in het museum Jan Heestershuis bekijken. Daar is de tentoonstelling ‘Kees Bastiaans: Het leven was mooi' te zien. Meer informatie over deze tentoonstelling vindt u op de website:www.museumjanheestershuis.nl
 
Boek en ansichtkaarten
In de VVV is een informatiehoek ingericht en zijn gadgets, ansichtkaarten, bouwplaat en het boek over De Glazen Boerderij te koop.
 
Informatie
De presentatie is in de VVV/Museum Jan Heestershuis, Pompstraat 17 in Schijndel.
T:(073) 549 22 76, E: vvv@schijndel.nl en I: www.vvvschijndel.nl  
 
 

© 2019 De Glazen Boerderij