Zondag 6 november rondleiding in en rondom De Glazen Boerderij!

29 okt 2016 (zaterdag)

Tijdens het Kunst en Cultuurweekend organiseert VVV Schijndel  zaterdag 5 november om 14.30 uur een rondleiding langs de kunstcollectie in het gemeentehuis. Zondag 6 november vertrekt een gids om 13.30 uur voor de wandeling Beelden en Historie en om 14.00 uur start een rondleiding in en rondom De Glazen Boerderij.
 
Aanmelden
Omdat er een beperkt aantal personen kunnen deelnemen is het aan te raden om  van tevoren te reserveren bij de VVV, Pompstraat 17 in  Schijndel. Telefoonnummer: (073) 549 22 76 of E-mail: bkeetels@schijndel.nl. Voor meer informatie: I: www.vvvschijndel.nl.
 
Rondleiding in en rondom De Glazen Boerderij
In de koffiecorner van VVV/Museum Jan Heestershuis, wordt door Frans van de Veerdonk een presentatie gegeven over de totstandkoming van De Glazen Boerderij.
Aan bod komen o.a. het printproces, de leuke details die te vinden zijn op de glazen panelen en welke creatieve foefjes de fotograaf, Frank van de Salm, heeft toegepast in de print. Aan de hand van een maquette van de Glazen Boerderij wordt uitleg gegeven over de verschillende printlagen die zijn toegepast. En waarom is de boerderij 1,6 keer zo groot als een gemiddelde Schijndelse boerderij? Daarna wandelt de gids met de groep naar de Markt. Daar volgt een  rondleiding rondom De Glazen Boerderij en men bezoekt de centrale hal. U heeft hier van binnenuit, tot in de nok van het dak, een prachtig zicht naar buiten. Deze ruimte is normaal niet toegankelijk voor publiek. Maximaal 20 personen kunnen zich inschrijven. Dit weekend kunt u voor de gereduceerde prijs van € 5,-- per persoon deelnemen. Verzamelen om 14.00 uur bij VVV Schijndel.
 
LET OP: De tijdelijke ingang van VVV/Museum Jan Heestershuis is in de Harry Bolsiuslaan i.v.m. werkzaamheden in de Pompstraat.

© 2019 De Glazen Boerderij